Tijdslijn

5live1971

Als 14jarige knaap gaat Frank naar zijn favoriete club maar hij volgt het voorbeeld van supporters Roger en Hugo en neemt zijn trompet mee. De Brugse spionkop groeit uit tot een unium in de voetbalwereld van toen en zowel in binnen –of buitenland staat de voetbalfanfare in de spotlight. Frank schrijft vele teksten, ludiek veel en werkt mee aan vele plaatopnamen.

1977

Frank was aanvankelijk aan de slag in kleine balorkesten. Hij evolueerde al snel naar beter bands en net in die periode zet het overlijden van Elvis Presley hem ertoe aan ook eens een liedje te zingen. “I’ll remeber Elvis Presley” is de vuurdoop… . Zonder het te beseffen zou het Frank z’n verdere leven danig beïnvloeden want zingen zou hij voortaan steeds vaker doen.

1984

Na de release van de langspeler en een 5de single wordt het contract tussen Frank en Hoes niet verlengd. Frank maakt een schitterende single “Hou je nog van mij” die wel tv haalt, maar geen hit wordt.

1990

Nadat Frank had het overgrote deel van de tekst had geschreven van de Bingo-hit “Arabeat”, verlaat hij de platenstal van producer Christoff Wybouw. Er bleek enkel nog tijd te zijn voor de platen van Frank’s manager Bingo (Serge Gobin) en dat zinde Frank helemaal niet. Hij wordt met open armen ontvagen door Jack Rivers en meteen krijgt Frank zijn eerste grote hit: een supertip in Blankenberge en vervolgens wekenland in de hitparade met “Dililah”. “Ogen die zeggen zoveel” en “Mijn hart is vrij” volgden.

1996

Frank Valentino had zich nooit laten verleiden tot een deelname aan Eurosong. Daar waar hij, met succes, aan festivals had deelgenomenwaar de artiest werd beoordeeld… was hij van menign dat hij eerst en vooral een goed nummer nodig had om aan een liedjeswedstrijd als Eurosong deel te nemen. De platenfirma drong echter aan en zocht John Terra aan om een nummber te schrijven. “Hey Mister Lennon” haalde nipt de final niet. Het leverder Frank wel een pak publiciteit in dag- en weekbladen op en natuurlijk enkele tv-opnamen.

2001

Enerzijds was Frank enorm spijtig dat zijn carrière niet te combineren bleek met zijn taverne. Anderzijds had hij in 1997 zo genoeg van de hypocriete wereld die de Vlaamse showbiz was geworden dat hij blij was in zij eigen biotoop te kunnen blijven.

Toch bleek Frank ook in zijn taverne de manager die hij het best ook voor ‘de zanger Frank Valentino’ was geweest. Niettegenstaande hij geen platen meer maakte, geen optreden meer deed… had hij toch het ene tv-optreden na het andere of haalde hij positief de pers.

2011

30 jaar op de planken als solo-artiest. Het is niet niks en het klinkt zelfs een beetje ongelooflijk wanneer je er ook nog de jaren als jonge muzikant moet bijtellen. Een gloednieuw albumt is in de maak!

2015

Een professionele zangcarrière probeer je duidelijk te splitsen van je privé leven. Toch is die split een zeer moeilijk te bepalen lijn. Wanneer Frank het grote geluk vindt bij zijn liefde, Nancy, loert de pers aandachtig toe vanaf de zijlijn.

Inmiddels schrijft Frank voluit zijn liefde neer in een liedje voor het volgende album. “Verliefd als nooit gezien”.

website over Frank Valentino